Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Dubovkina I$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Dubovkina I. 
Сhange of physical and chemical parameters of the liquid binary systems by alternating impulses of pressure [Електронний ресурс] / I. Dubovkina // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 1. - С. 142-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_1_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 498.146 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Dubovkina I. 
Application of hydrodynamic oscillations for activation of the hydrated lime slurry [Електронний ресурс] / I. Dubovkina // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 717-726. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_11
Запропоновано дослідження впливу застосування гідродинамічних осциляцій для процесу активації вапняного молока у процесі виробництва цукру з цукрових буряків. Під час досліджень використано загальнонаукові методи, спеціальні методи, тривимірне об'ємне параметричне імітаційне моделювання та візуалізацію, математичне моделювання, числовий експеримент, оптичну мікроскопію, метод потенціометричних вимірювань, а саме іонометрію. В результаті комплексних аналітичних досліджень визначено шляхи вдосконалення процесу вапнування дифузійного соку під час виробництва цукру. Застосування гідродинамічних осциляцій для процесу активації вапняного молока під час виробництва цукру з цукрових буряків є надзвичайно перспективним. Встановлено, що для забезпечення інтенсифікації масообмінних процесів, які відбуваються між вапном і водою під час активації вапняного молока, а також оброблення водних розчинів з метою зміни фізико-хімічних параметрів та ініціювання структурних перетворень в них, величина лінійної швидкості потоку повинна становити близько 22 м/с для першого ротора і близько 24 м/с для другого ротора. Встановлено зміну водневого показника води підготовленої за технологією для процесу активації, з використанням гідродинамічних осциляцій, при проведенні активації вапняного молока, в процесі очищення дифузійного соку, що становить 15 %. Зниження величини окисно-відновного потенціалу під час оброблення води та водних розчинів досягає максимального значення за тривалості процесу оброблення - 210 с, у разі подальшого оброблення значних змін окисно-відновного потенціалу (ОВП) не відбувається. Найбільшого зниження величина ОВП сягає під час оброблення з застосуванням гідродинамічних осциляцій і становить 65 % у порівнянні з початковим значенням. Зроблено висновки, що застосування гідродинамічних осциляцій для активації вапняного молока в технологічному процесі очищення дифузійного соку може значною мірою підвищити продуктивність, замінити періодичний процес оброблення на безперервний, скоротити тривалість процесу активації, зменшити витрати вапняного молока, знизити енерговитрати.
Попередній перегляд:   Завантажити - 643.667 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Dubovkina I. 
Modelling of the hydrodynamic conditions throughout liquid system treatment by alternating impulses of pressure [Електронний ресурс] / I. Dubovkina, B. Davydenko, V. Rikhter // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 2. - С. 343-354. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_2_13
Мета роботи - дослідження впливу застосування знакозмінних імпульсів тиску під час оброблення рідких систем шляхом проведення числового моделювання. Використано методи тривимірного об'ємного параметричного імітаційного моделювання та візуалізації, математичне моделювання умов, які виникають в робочій частині роторно-пульсаційних апаратів під час оброблення рідких систем. Експериментальні дослідження одержаних і контрольних рідких зразків проведено з використанням потенціометричного лабораторного вимірювального обладнання. Встановлено, що величини локальних значень тисків у зоні проходження робочих органів роторно-пульсаційного апарата водними розчинами становлять: біля зовнішньої поверхні внутрішнього ротора - від -50 до +300 кПа; біля зовнішньої поверхні статора - від -150 до 100 кПа; біля внутрішньої поверхні статора - від +40 до -120 кПа; біля внутрішньої поверхні зовнішнього ротора - від +100 до -100 кПа. За останніх значень визначено зону, в якій може за певних умов реалізовуватись кавітація та адіабатичне закипання. Під час оброблення води та водних розчинів, а також процесу змішування водних розчинів за умов гідродинамічних осциляцій, а саме: знакозмінних імпульсів тиску, величини зміни тиску характеризуються: <$E DELTA roman P~=~350> кПа біля зовнішньої поверхні внутрішнього ротора; <$E DELTA roman P~=~250> кПа біля зовнішньої поверхні статора; <$E DELTA roman P~=~160> кПа біля внутрішньої поверхні статора; <$E DELTA roman P~=~200> кПа біля внутрішньої поверхні зовнішнього ротора. У ході проведення числового експерименту враховувались конструктивні та геометричні параметри роторно-пульсаційних апаратів. Найбільшого значення величина швидкості зсуву потоку набуває за кільцевих коаксіальних зазорів у 100 мкм. За результатами розрахунку встановлено, що найбільші напруження зсуву виникають у РПА із кільцевими коаксіальними зазорами 100 мкм. Обраховано поля тисків, що виникають за роздільного введення компонентів до робочої зони РПА, які надають можливість впливати на зміну фізико-хімічних параметрів рідких систем. Визначено величини зміни тиску в робочій камері роторно-пульсаційного апарата у разі проходження системи ротор - статор - ротор. Використання цих величин надає змогу одержувати рідини з необхідними заданими фізико-хімічними параметрами та керувати цим процесом.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.843 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Dubovkina I. 
Toxic substances formation in co-incineration process for food production [Електронний ресурс] / I. Dubovkina, O. Sigal, V. Rikhter, N. Nizhnyk // Ukrainian food journal. - 2021. - Vol. 10, Issue 4. - С. 828-839. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2021_10_4_15
Мета роботи - визначення впливу водню на процес утворення токсичних речовин за сумісного спалювання з природним газом і вибір раціональних способів застосування для стабільної роботи обладнання харчових виробництв на новому паливі за умови дотримання вимог промислової та екологічної безпеки. Під час досліджень використано загальнонаукові та спеціальні методи. Контроль основних параметрів у процесі експериментальних досліджень включав: вимірювання геометритричних розмірів положення мікрозонда, термопари та капіляра для введення краплинної рідини, витрати всіх складових суміші для горіння, газовий аналіз продуктів згорання. Відокремлені вимірювання NJ і NO2 показали, що залежність частки NO2 від вмісту H2 у розчині, що подається до ламінарного факела метану, є неоднозначною та істотно залежить від місця відбору проби в перетині фронту полум'я. Інтенсивне зростання концентрації оксидів азоту спостерігається вже у початкових перетинах фронту полум'я з моменту початку розігрівання суміші ще до досягнення максимальної температури. Причому чим вища концентрація вноситься у фронт факела розчину H2O2 (відповідно менша частка водню у розчині), тим інтенсивніше відбувається зростання вмісту оксидів азоту. При внесені у фронт полум'я 30 % розчину H2O2 рівень концентрації NO практично досягає початкового, тобто одержаного без внесення краплинної вологи (90 - 95 мг/м<^>3), тоді як внесення у фронт полум'я H2O призводить до зниження концентрації NO на 35 - 40 %, тобто до 65 мг/м<^>3. Це можливо пояснити тим, що перекис водню інтенсивніше, ніж вода, утворює радикал OH, що бере активну участь в окиснені вуглеводнів і CO. Радикал OH утворює з H2O2 гідроперодксид-радикал HO2, який дисоціює з утворенням супероксид-іона <$E roman O sub 2 sup ->, що надає з H2O2 радикал OH. Встановлено, що зі збільшенням вмісту водню в розчині утворення NOx зменшується, що можна пояснити витратами кисню у швидких реакціях, які потребують менших енерговитрат.
Попередній перегляд:   Завантажити - 583.118 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Dubovkina I. 
Influence of alternating impulses of pressure on sensory characteristics in fermentation technology [Електронний ресурс] / I. Dubovkina // Ukrainian journal of food science. - 2022. - Vol. 10, Iss. 1. - С. 43-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2022_10_1_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 508.602 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського